PEKKA SIMOJOKI

Pekka on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä Simojoen lauluja on kertynyt yli 750.

Erityisesti yhteistyö runoilija ANNA-MARI KASKISEN kanssa on tullut tunnetuksi. Myös virsikirjasta löytyy heidän laulujaan. Heidän tunnetuimpia yhteisiä teoksiaan ovat Afrikkalainen Gospelmessu, Liekit-musikaali, Meidän Messu, Hiljaisuuden messu, Partiomessu sekä koululaisten Jumis-laulut. Pekka Simojoki on tehnyt yhteistyötä myös muiden runoilijoiden kanssa ja kirjoittaa itsekin tekstejä.

RYHMIÄ

Pekka Simojoen perustamia musiikkiryhmiä ovat Alabasteri, Afrikkalaista Messua toteuttanut Ruacana Band, Jakaranda -kuoro sekä gospel-rock- yhtye Exit. Tällä hetkellä hän johtaa myös riihimäkeläistä EtCetera -kuoroa.

Simojoki on tehnyt eri kokoonpanojen kanssa yli 100 konserttikiertuetta tai muuta vierailua maamme rajojen ulkopuolelle kaikissa maanosissa.

Kuva: Jakaranda-treenaa -85

eri kokoonpanojen kanssa lähes 80 äänitettä

Pekka Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa lähes 80 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Simojoen tuoreimmat julkaisut ovat syksyllä 2018 ilmestynyt ’Häikäisevän kirkas’ -CD sekä syksyllä 2019 Simojoki yhdessä Jaakko Löytyn ja Petri Laaksosen kanssa julkaistu ’Gospel Gentlemen’ -CD.

Pekka Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu myös 10 eri kielellä. Kansainvälisesti tunnetuin julkaisu on Ylistys-CD:n pohjalta koottu englanninkielinen Nordic Praise- CD, josta on ilmestyneet myös eestin-, farsin,- arabian- ja unkarinkieliset äänitteet ja syksyllä 2019 julkaistiin hebreankielinen versio.

VIERAILUJA SEURAKUNNISSA

Pekka on julkaissut myös useita nuottikirjoja, joista tuorein ’Anna sydäntemme soida’ -nuottikirja kuoroille ilmestyi keväällä 2019. Häneltä on ilmestynyt myös pari kirjaa, joista tuorein on 2018 ilmestynyt ’Keikkamiehen hartauskirja’.

Simojoki on saanut useita kultalevyjä ja myös yhden platinalevyn.

Pekka Simojoki esiintyy myös trubaduurina vieraillen ahkerasti seurakunnissa, kouluissa, leireillä ja tapahtumissa. Erityisesti hänen ideoimansa Majatalo -illat ovat saaneet suuren suosion seurakunnissa ympäri maan. Hän on ollut myös useita kertoja Kirkolliskokousedustajana.

Pekka Simojoki asuu Kangasalla toimien freelancer-muusikkona.

Yhteystiedot:
Rantatie 3, 36200 Kangasala
0500 301 649
pekka@pekkasimojoki.fi
www.pekkasimojoki.fi

Pekka Simojoen tuotanto