PEKKA SIMOJOKI

Pekka on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä Simojoen lauluja on kertynyt yli 800.

Erityisesti yhteistyö runoilija ANNA-MARI KASKISEN kanssa on tullut tunnetuksi. Myös virsikirjasta löytyy heidän laulujaan. Heidän tunnetuimpia yhteisiä teoksiaan ovat mm. Afrikkalainen gospelmessu, Liekit-musikaali, Meidän Messu, Hiljaisuuden messu, Partiomessu sekä koululaisten Jumis-laulut. Pekka Simojoki on tehnyt yhteistyötä myös muiden runoilijoiden kanssa ja kirjoittaa itsekin tekstejä.

MUSIIKKIRYHMIÄ

Pekka Simojoen perustamia musiikkiryhmiä ovat Alabasteri, Afrikkalaista Messua toteuttanut Ruacana Band, Jakaranda -kuoro sekä gospel-rock- yhtye Exit, joka on ollut tien päällä jo 34 vuotta. Tällä hetkellä hän johtaa myös riihimäkeläistä EtCetera -kuoroa. 

Simojoki on tehnyt eri kokoonpanojen kanssa yli 100 konserttikiertuetta tai muuta vierailua maamme rajojen ulkopuolelle lähes kaikissa maanosissa.

 

eri kokoonpanojen kanssa lähes 80 äänitettä

Pekka Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa lähes 80 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Simojoen äänitteitä on myyty noin puoli miljoonaa kappaletta. Tuoreimmat levytykset ovat tänä syksynä 2022 julkaistu soololevy ’Rautalanka-autot’ sekä vuonna 2021 ilmestynyt Exit-yhtyeen äänite ’Kellonsoittaja’.

Pekka Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu myös 10 eri kielellä, mm. venäjäksi ja arabiaksi. Simojoen ylistyslauluista koottiin vuonna 2014 suuren suosion saanut Nordic Praise -CD, josta on ilmestynyt myös eestin-, farsin- ,arabian- ,unkarin- ja hebreankieliset versiot.

Pekka on julkaissut myös useita kirjoja, joista tuorein on vuonna 2020 julkaistu ’Keikkamiehen hartauskirja, Ihmejuttuja’ sekä lukuisia nuottikirjoja.

Simojoki on saanut useita kultalevyjä, yhden platinalevyn sekä useita tunnustuksia ja palkintoja.

VIERAILUJA SEURAKUNNISSA

Pekka Simojoki esiintyy myös trubaduurina vieraillen ahkerasti seurakunnissa, kouluissa, leireillä ja tapahtumissa. Erityisesti hänen ideoimansa Majatalo -illat ovat levinneet seurakuntiin ympäri maan. Hän toimii myös neljättä kautta Kirkolliskokousedustajana.

Pekka Simojoki asuu Kangasalla ja työskentelee freelancer-muusikkona.

Yhteystiedot:

Rantatie 3, 36200 Kangasala
0500-301649
pekka@pekkasimojoki.fi
www.pekkasimojoki.fi