Aineistoa median ja seurakuntien käyttöön

Pekka Simojoki

PEKKA SIMOJOKI on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä Simojoen lauluja on kertynyt yli 800.

Erityisesti yhteistyö runoilija ANNA-MARI KASKISEN kanssa on tullut tunnetuksi. Myös virsikirjasta löytyy heidän laulujaan. Heidän tunnetuimpia yhteisiä teoksiaan ovat mm. Afrikkalainen Gospelmessu, Liekit-musikaali, Meidän Messu ja Hiljaisuuden messu. Pekka Simojoki on tehnyt yhteistyötä myös muiden runoilijoiden kanssa ja kirjoittaa itsekin tekstejä.

Pekka Simojoen perustamia musiikkiryhmiä ovat Alabasteri, Ruacana Band, Jakaranda -kuoro, Turun opiskelijakuoro Stemma sekä gospel-rock-yhtye Exit. Tällä hetkellä hän johtaa myös EtCetera -kuoroa ja bändiä. Hän on eri kokoonpanojen kanssa tehnyt yli 100 konserttivierailua maamme rajojen ulkopuolelle lähes kaikissa maanosissa.

Pekka Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa lähes 80 äänitettä, joita on myyty yhteensä noin 500.000 kappaletta. Ne sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Hän on saanut useita kultalevyjä, yhden platinalevyn sekä useita tunnustuksia ja palkintoja. Simojoen tuorein levytys on syksyllä 2022 julkaistu soololevy ’Rautalanka-autot. Häneltä on julkaistu myös pari kirjaa sekä useita nuottikirjoja, viimeisin syksyllä 2023 julkaistu nuottikirja ’Tuoretta leipää’.

Pekka Simojoen musiikkia on julkaistu myös eri kielillä laulukirjoissa ja levyillä. Englanninkielisestä ylistyslevystä Nordic Praise on ilmestynyt myös mm. arabian-, farsin-, unkarin-, eestin- ja hebreankieliset äänitteet. Pekka Simojoen vanhempi Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu myös 11 eri kielellä, joista viimeisin on japaninkielinen versio yhteistyössä japanilaisen muusikon Miki Ozawan kanssa.

Pekka Simojoki esiintyy myös trubaduurina vieraillen ahkerasti seurakunnissa, kouluissa, leireillä ja tapahtumissa. Erityisesti hänen ideoimansa Majatalo -illat ovat saaneet suuren suosion seurakunnissa ympäri maan. Hän on toiminut myös 16 vuoden ajan Kirkolliskokousedustajana.

Pekka Simojoki asuu Kangasalla toimien freelancer-muusikkona.

Yhteystiedot:

Rantatie 3, 36200 Kangasala
0500-301649
pekka.simojoki@gmail.com
www.pekkasimojoki.net