Viime talven suurin ja hienoin konserttiprojekti oli ehdottomasti Häikäisevän kirkasylistyslaulukiertue, joka ylti aina Rovaniemelle asti. Make Perttilä oli koonnut hienon bändin ja lähes kaikki levyn upeat laulajatkin pääsivät mukaan reissuun. Kiertue tehtiin yhteistyössä Hengen Uudistus- järjestön ja KRS:n kanssa ja se liittyi Kristuspäivä- tapahtumiin. Se ei todeallakaan ollut vain kiertue, vaan me saimme kuulijoiden kanssa kokea jotain ainutlaatuisen hienoa ja samalla rukoilla Suomen ja suomalaisten puolesta. Jos sinulta jäi nuo konsertit kokematta, tule mukaan Hengen Uudistuksen tapahtumaan Helsinkiin, Temppeliaukion kirkkoon helatorstai 21.5., jolloin konsertti toteutetaan vielä kerran!!!

Toinen projekti, joka saatiin finaaliin syksyllä, oli yhdessä Jaakko Löytyn ja Petri Laaksosen kanssa toteutettu Gospel-Gentlemen -kiertue, joka alkoi jo vuoden 2018 puolella ja päättyi viime syksyllä. Kiertueen suosio yllätti meidät kaikki ja hienoja hetkiä saimme kokea näilläkin keikoilla sekä yleisössä että lavalla. Jos tämä keikka jäi sinulta näkemättä, minulla on senkin suhteen hyviä uutisia, sillä gentlemanneilta on pyydetty jäähyväisesitystä KRS:n Sanan Suvipäivillä Tampereella 13.6.!!! Eli auton nokkaa Tampereen suuntaan…

EtCetera -kuoro on ollut liikkeellä viime syksynä melko ahkerasti. Alkukevät menee levypuuhissa, ja siinä kesken kaiken ehdimme myös Eestiin helmikuun alussa. Suomen maaperällä on kuoroa mahdollista päästä seuraavan kerran kuulemaan Majatalokiertueella huhtikuussa. Samalla julkaistaan siis uusi levykin! Jos et ole EtCeteran Majataloiltoihin vielä päässyt, tule kuulolle, ne on joka kerta hienoja elämyksiä. Niissä on mukana siis myös evankelista Ilkka Puhakka ja pastori Jukka Jämsén. Majataloja olen muuten juontelemassa myös omassa kotikirkossani Kangasalla keskimäärin kerran kuussa. Olet toki sinnekin tervetullut tai ainakin TV7:n ohjelmista meidät löydät!

Exitin osalta otamme alkuvuoden aika rauhallisesti. Olemme liikenteessä yhtenä viikonloppuna maaliskuun puolivälissä, mutta tämä on kaikki vain hiljaisuutta ’myrskyn’ edellä, sillä bändi toteuttaa suuren kiertueen uuden levyn merkeissä marraskuussa. Kevät ja kesä tehdään tiukasti biisejä ja ollaan studiossa. Hiukan on ollut myös keskustelun alla pieni keikkareissu niinkin kauaksi kuin Murmanskiin! Katsotaan, jos Herra suo ja jos laitteet saadaan tällä kertaa rajan yli!?!

Itse jatkan normaalia ’mies ja kitara’- keikkailua ympäri maata pitkin syksyä. Aika usein saan mukaan myös armoitetun muusikon Sami Aspin, joka tuo kitarallaan ja laulullaan ja jutuillaan väriä konsertteihin. Ohjelmassa on tuttuun tyyliin trubaduurikonsertteja, majataloja, kouluvierailuja ja monenlaista muuta keikkaa ympäri maata. Tähän kevääseen tuo vaihtelua ja väriä myös kaksi reissua maan rajojen ulkopuolelle. Maaliskuun lopussa on tulossa viikon reissu Israeliin, jonka vedän yhdessä armoitetun ystäväni ’Alppari’ Tähkäpään kanssa. Toinen innostava reissu tulee olemaan toukokuussa matka Kylväjän vieraaksi Azerbaidjaniin, jonne saan myös Heidi-tyttäreni mukaan. Siellä kuulemma laulavat azerin kielellä ’simojoki-biisejä’. Jännittynein mielin lähden katsomaan, millaisia ovat Bakun pienet seurakunnat ja miltä se kieli kuulostaa.

Tällaiselta näyttää tämä meikäläisen tuleva kevät ainakin noin päällisin puolin. Sisua ja siunausta sekä iloa ja inspiraatiota sinulle! Tule taas moikkaamaan, kun jossain tien päällä törmäillään!