Viime talven suurin projekti oli Gospel-Gentlemen -kiertue, jonka teimme yhdessä Jaakko Löytyn ja Petri Laaksosen kanssa sekä syksyllä että keväällä. Kävimme myös Ruotsissa ja konsertteja olikin yhteensä parisenkymmentä. Kiertueen suosio yllätti meidät kaikki ja hienoja hetkiä saimme kokea sekä yleisössä että lavalla. Se projekti ainakin konserttien osalta alkaa olla jo lopussa, vain muutaman keikan teemme vielä syksyllä, mutta tunnelmaan pääsee nyt mainiosti myös uuden CD:n myötä!

Tämän syksyn ehdoton ykkösjuttu on Häikäisevän kirkasylistyslaulukiertue syyskuun lopulla ja lokakuun alussa. Make Perttilä on koonnut hienon bändin ja lähes kaikki levyn laulajatkin pääsivät mukaan reissuun. Kiertue tehdään yhteistyössä Hengen Uudistus- järjestön ja Kansan Raamattuseuran kanssa ja se liittyy Kristuspäivä- tapahtumiin. Tunnustan, että aluksi minua kyllä jännitti kovasti, mitä tästä tulee, mutta heti ensimmäisten harjoitusten ja jälkeen tajusin, että luvassa on jotain todella ainutlaatuista! Itse odotan konsertteja todella innolla. Tämä ei ole vain kiertue, vaan me haluamme hienon musiikin ohella samalla rukoilla Suomen ja suomalaisten puolesta. Uskon, että Jumala haluaa yllättää meidät ja ehkä vähän raottaa taivasta. Konserteissa saa kaikessa rauhassa kuunnella tai laulaa mukana omalla tyylillään sen mukaan miltä tuntuu. Mennään mukaan sydän auki ja ihmetellään yhdessä sitä, kuinka

”…häikäisevän kirkas on tämä kaikille kansoille ilmaistava salaisuus: Kristus teidän keskellänne, kirkkauden toivo…” (Kol.1:27)

EtCetera -kuoro on ollut liikkeellä viime talvena melko ahkerasti, jopa Espanjassa ehdimme käydä kiertueella helmikuussa. Syksyn pysymme visusti Suomen maaperällä, mutta into piukassa mennään silti. Lokakuun lopussa on taas Majatalokiertue ja marraskuun lopussa on mahdollisuus kuulla jouluista ohjelmistoa. Erityisesti nuo majataloillat yhdessä Ilkka Puhakan ja Jukka Jämsenin kanssa ovat edelleen huipputykättyjä. Jos siis et majataloiltaan ole aikaisemmin päässyt, tule ihmeessä mukaan!

Exitin osalta otamme aika rauhallisesti, olemme liikenteessä pariin otteeseen, mutta ne keikat tehdäänkin sitten isolla kädellä. Käy katsomassa kalenterista, missä mennään ja milloin ja tule mukaan!

Itse jatkan normaalia ’mies ja kitara’- keikkailua ympäri maata pitkin syksyä. Vaihtelua työhöni tuo myös se, että vaimoni Arja on luvannut lähteä välillä keikalle laulamaan. Aika usein saan mukaan myös armoitetun muusikko Sami Aspin, joka tuo kitarallaan ja laulullaan ja jutuillaan väriä konsertteihin. Ohjelmassa on tuttuun tyyliin trubaduurikonsertteja, majataloja, kouluvierailuja ja monenlaista muuta keikkaa ympäri maata.

Tällaiselta näyttää tämä meikäläisen tuleva syksy. Tule taas moikkaamaan, kun jossain törmäillään!