Yksi suuri syksyn projekti oli Gospel-Gentlemen -kiertue, jonka teimme yhdessä Jaakko Löytyn ja Petri Laaksosen kanssa marraskuussa. Jotain pientä yhteistyötä olen aikaisemmin tehnyt molempien näiden hienojen herrasmiesten kanssa, mutta tällainen suuri yhteiskiertue oli taas jotain aivan uutta. Kiertue meni yli odotusten, sillä yhdeksässä konsertissa saimme yhteensä 6.000 kuulijaa ja koimme äärimmäisen hienoja hetkiä. Sen verran innolla onkin lisäesityksiä kyselty, että näillä näkymillä tuonne huhtikuun-toukokuun vaihteeseen teemme vielä muutaman Gentlemen -konsertin kotimaassa ja käväisemme myös Ruotsin puolella. Eli vielä on mahdollisuus päästä näkemään tämä jonkinsortin iloinen spektaakkeli, joten seuraa mainontaa tai käy katsomassa keikkakalenterista, milloin ja missä niitä on!

Toinen sykysn suurista projekteista oli Tampere-talolla täydelle katsomolle esitetty, yhdessä Lasse Heikkilän kanssa toteutettu Sovinto –musikaali. Se toi oman tärkeän näkökulmansa viime vuoden sisällissotateemaan, sillä musikaalin teemaksi nousi vahvasti ja kohtikäyvästi sovinto ja anteeksianto. Meidän kahden suvuthan olivat tuossa katkerassa sodassa eri puolilla, joten tuntui hienolta, että me kaksi musiikin tekijää ja kollegaa saimme tehdä jotain yhdessä juuri nyt, kun noista kansalaissodan ajoista on mennyt tasan 100 vuotta. Mukana olivat Pirkanpojat, Työväenyhdistyksen puhallinorkesteri, musiikkiteatteri Valkia ja suuri joukko eri alojen taitajia, muusikoita ja näyttelijöitä. Kiitos kaikille mukana olleille tai muuten meitä tukeneille! Siitäkin ollaan kyselty jatkonäytöksiä, mutta niitä emme valitettavasti voi järjestää. Onneksi Alfa-TV:llä on pyörinyt taltiointi, josta pääsee vähän tunnelmaan mukaan!

Exitin osalta otimme viime vuoden aika rauhallisesti, koska ne bändin suuret 30-vuotisjuhlat saatiin juhlittua kunnialla edellisenä syksynä. Pikkuhiljaa niistä ollaan toipumassa ja kevään aikana pitäisi ainakin kahtena viikonloppuna tehdä oikein kunnon Exit -kiertueet. Yhtye on yhä voimissaan, mistä kertoo palaute, jota saamme usein keikkojen jälkeen. Yksi mieleenpainuva palaute oli Helsingin uudenvuoden keikan jälkeen, kun eräs kuulija totesi: ”Bändin lavakarisma on suorastaan maagista…!” No, ei siinä mitään magiaa ole, mutta hieno yhteys on vuosien aikana kasvanut vanhan yhtyeen ja yleisön välille! Tuntuu Jumalalla vielä olevan käyttöä…

EtCetera -kuoro on tänä keväänä myös liikkeellä melko ahkerasti. Aloitamme kevätkauden vauhdikkaasti pienellä kiertueella Etelä-Espanjassa, jossa pidetään konsertit Torreviehassa ja Fuengirolassa. Tällaiset keikat ovat meillekin uusi aluevaltaus. Tervetuloa vaan kuuntelemaan, jos siellä päin olette talvilomalla! Tarkemmat paikat löytyvät keikkakalenterista. Tietenkin nuo majataloillat yhdessä Ilkka Puhakan ja Jukka Jämsenin kanssa ovat edelleen huipputykättyjä, keväällä käymmekin aina Kajaanissa asti. Jos et majataloiltaan ole aikaisemmin päässyt, tule ihmeessä mukaan! Kevään suuri ”pläjäys” EtCeteran osalta on varmaankin perinteinen Big Light -tapahtuma, joka pidetään jälleen Riihimäen Urheilutalolla lauantaina 13.4. Sen verran paljastan, että tapahtuman yksi päävieraista on kanteleen huipputaitaja Ida Elina, joka hämmästyttää kuulijoitaan aina Kiinassa asti!

Sen verran voin varmaan jo ”varoitella”, että pari vuotta sitten toteutettu huippusuosittu Nordic Praise- ylistyslaulukiertue näyttää saavan jatkoa. Tämä Häikäisevän kirkas -kiertue toteutetaan syyskuun loppupuolella, jos kaikki suunnitelmat toteutuvat ja rohkeutta riittää! Tarkempaa tietoa tulee jatkossa, mutta siitä olen varma, että jotain hienoa saamme kokea

Erityistä väriä vuoden alkuun tuo se, että kevät alkaa tällä kertaa kauan odottamallani matkalla Etiopiaan! Siellä on tarkoitus osallistua ikivanhaan ”timkat” -musiikkijuhlaan ja tutustua maailman nopeimmin kasvavaan luterilaiseen kirkkoon, Mekane Jesus- kirkkoon. Muutenkin on mahdollisuus kuunnella, katsella ja kokea, millaista on herätys tänä päivänä. Ja onhan Etiopia muutenkin maa, jossa kannattaa käydä!

Itse jatkan normaalia ’mies ja kitara’- keikkailua ympäri maata pitkin syksyä. Vaihtelua työhöni tuo myös se, että vaimoni Arja on luvannut lähteä välillä keikalle laulamaan. Joskus saan mukaan myös armoitetun muusikko Sami Aspin, joka tuo kitarallaan ja laulullaan väriä konsertteihin. Ohjelmassa on tuttuun tyyliin trubaduurikonsertteja, majataloja, kouluvierailuja ja monenlaista muuta keikkaa ympäri maata.

Tällaiselta näyttää tämä meikäläisen tuleva kevät. Tule taas moikkaamaan, kun jossain törmäillään!