Melkoisia aikoja ollaan eletty tämän koronan kanssa! Kuka olisi uskonut, että yksi tauti voi pistää koko maailman sekaisin!? Aika kovin ottein se kohteli myös meitä soittajia, kun keikat loppuivat kaikilta kuin seinään. Minä en unohda sitä päivää 20.3. viime vuonna, kun tuli soitto, että Exitin kiertue peruuntuu ja sen mukana sitten kaikki muukin! Syksy alkoi jo näyttää paremmalta, mutta sittenhän siinä iski toinen aalto ja kolmaskin, kuinka monta niitä lie vielä odotettavissa. Kevätkin meni lähinnä keikkoja peruuttaen ja kesää odotellen.

Onneksi eivät työt ihan loppuneet, sillä sain vuoden aikana muutaman teoksen sävellettäväksi ja olen myös kirjoittellut uutta kirjaa. On tässä kaiken keskellä syntynyt kourallinen uusia laulujakin, suuri määrä aiemmin kirjoittamttomia nuotteja on saatu puhtaaksikirjoitettuun muotoon ja joistakin lauluista on tehty uusia englanninkielisiä käännöksiä. Toki monenlaisia striimauksia ja nettijuttuja on tehty myös, erityisesti muutamat Exitin striimikonsertit ovat olleet tosi innostavia ja onnistuneita. Eivät ne kuitenkaan tällaiselle ’vanhan liiton miehelle’ oikeita ihmisiä korvaa. Siksi onkin aivan mahtavaa, että pikkuhiljaa on koronan ote kirpoamassa ja toivon todella, että siitä päästään eroon lopullisesti!

Henkilökohtaisessa elämässä se kaikkein hienoin asia tässä koronan kurimuksessa on varmasti ollut meidän ensimmäinen lapsenlapsemme, ihana pieni Iivari-poika, joka on tänään vähän yli puolitoistavuotias tarmokas miehen alku. Minä olen siis nyt ’yksinkertainen pappa’, joka on ihan sekaisin tästä uudesta elämäntilanteesta, puhumattakaan siitä, kuinka sekaisin meidän mummi on! Pojan yksi ensimmäisiä sanoja olikin ”pappa”, mistä olen oikein ylpeä…

Elämä on jatkunut täällä meidän vihreässä talossamme koronasta huolimatta ja helteisestä kesästä on tietenkin nautittu täysin siemauksin. Kotona asuu neljästä lapsesta vielä 18-vuotias Joonas, joka aloitti keväällä ylioppilaskirjoituksensa ja nyt syksyllä olisi tulossa jatkoa. Ihan hyvin se on tuntunut alkaneen. Arja-vaimoni puolestaan on innostunut valokuvaamaan ja maalaamaan akvarelleja. Puutarha vie oman aikansa ja on hyvää vastapainoa töille. Iloa ja vaivaa tuo omaan tapaansa myös meidän pikimusta Jedi-koiramme.