ELÄMÄ JATKUU KORONANKIN JÄLKEEN!

Huh, huh, sentään, mikä vuosi tämä 2020 on ollut! Sitä ei olisi voinut kuvitellakaan vielä tammikuussa, kun edellisen kerran kirjoittelin näitä kuulumisiani. Koronasta olimme jotain kuulleet kaukaa Kiinasta, mutta sitten se tuli tänne ja pisti koko maailman sekaisin kerralla.

Se oli torstaina 12.3., kun sain soiton ohjelmatoimistosta ja kuulin, että viikonlopun Exit -kiertue joudutaan peruuttamaan! Sen jälkeen sitten peruutettiinkin kaikki lähes puolen vuoden ajalta! Siinä menivät Israelin ja Azerbaidjanin keikkamatkat ja EtCetera -kuoron levynjulkistamiskiertue ja niin paljon muuta. Enpä olisi todellakaan villeimmissä kuvitelmissanikaan voinut kuvitella, että tällaisen kevään joudumme elämään!

Jotain pieniä nettikeikkoja ja streemauksia saatiin sitten vähitellen aikaiseksi, mutta kyllä niissä oli opettelemista tällaiselle ”vanhan liiton miehelle”. Ihan hyvä maku niistäkin lopulta jäi, yllättävän hyvin ne toimivat kuitenkin ja välillä niissä oli hämmästyttävän paljon katsojia.

Paljon opin näiden kuukausien aikana internetin mahdollisuuksista, mutta kyllä oli niin ihana päästä vihdoin taas heinäkuun puolessa välissä normaalille keikalle, jossa näki yleisön silmät ja hymyt! Konsertti onkin parhaimmillaan yhteisöllinen kokemus, jossa vuorovaikutus on todella tärkeässä osassa. Ilo onkin kertoa, että syksyllä on odottamassa noita ihan perinteisiä konsertteja ja erilaisia pikkukeikkoja ihan mukavasti, joten tulkaahan joukolla kuuntelemaan ja moikkaamaan. Niin, tietenkin edellyttäen, että koronan toinen aalto ei äidy kovin hankalaksi ja joka tapauksessa täytyy ne kaikki turva-asiat muistaa ja ottaa huomioon!

Kolikolla on aina se toinenkin puoli ja korona-aikanakin on yksi asia ollut ihanaa, nimittäin se, että olen saanut olla kotona poikkeuksellisen paljon. Siinä ollaan samalla saatu nauttia lämpimästä kesästä, tehty pihatöitä ja saatu jopa vintti siivottua. Vähän olen laulujakin kirjoitellut, tehnyt englanninkielisiä käännöksiä ja kirjoitushommiinkin olen taas innostunut. Ehkä niistä kuullaan sitten myöhemmin.

Nyt kerron vielä salaisuuden, joka pisti minun ja vaimoni Arjan sydämet ja koko maailman ihan sekaisin: Helmikuussa meistä tuli vihdoin isovanhempia, kun pieni ja ponteva Iivari-poika näki päivänvalon! Siinä onkin ihmettelemistä, kun uusi ihmisen alku aloittaa pitkän seikkailunsa.

Tällaisia uutisia ja ajatuksia täältä Kangasalan vihreästä talosta. Hyvää ja siunattua syksyä kaikille musiikin ystäville kirjoittelee eräs ”yksinkertainen” pappa!