Monenlaista uutta on taas tekeillä! Koronasta on ainakin se hyöty ollut, että on ollut aikaa suunnitella ja unelmoida. Kuten mainitsin, Exitin uusi levy julkaistaan marraskuussa. Siinä on taas 12 uutta, hienoa laulua, joista ’Jalla’ jalla’ sekä ’Muista minua’ ovat soineet ainakin Dein kanavilla. Marraskuun kahteen ensimmäiseen viikonloppuun ollaan suunnittelemassa kiertuetta, jos Herra suo ja korona sallii. Syksyn aikana pitäisi tulla tietoa, mitä ja missä tulee tapahtumaan.

EtCetera -kuoron uusi levy ’Näitä aikoja varten’ jäi vähän koronan varjoon, sillä se julkaistiin viime keväänä, vaikka kiertue jouduttiinkin peruuttamaan. Uskoisin, että se on kuoron tähän astisesta tuotannosta paras ja siinä on moni tähän koronatilanteeseen osuva laulu. Erityisesti tuo nimilaulu on herättänyt paljon vastakaikua.

Kuten jo ehdin vihjaista, olen myös kirjoittanut kirjaa. Se on jatkoa kovasti tykätylle kirjalle ’Keikkamiehen hartauskirja’ ja sisältää yli 80 pientä tarinaa keikoilta ja reissuilta. Siinä on kommelluksia, kohtaamisia, rukousvastauksia ja koskettavia tarinoita, joita olen saanut viime vuosina nähdä, kuulla ja kokea. Tarkoitus olisi kirja julkaista tässä syksyn aikana. Uskon, että rohkaiseva ja koskettava kirja siitäkin saadaan.

Koronan aikana sain kaksi sävellystilausta, joista kerron vähän. Ensimmäinen oli sävellysten tekeminen perinteiseen Helsingin kaduilla pääsiäisen aikana toteutettavaan jo perinteeksi tulleeseen näytelmäprojektiin ’Via Crucis’. Viime kevään esitys tosin peruttiin, mutta se esitetään ensi pääsiäisenä ellei korona tee taas tepposiaan. Uskon, että siitä tulee tosi koskettava ja hieno kokonaisuus, jossa sävelet toimivat ikään kuin äänikulisseina. Tekstit ovat Anna-Mari Kaskisen ja sovitukset muusikko Antti Vuoren käsialaa. Käykää katsomassa keväällä, kun aika on!

Toinen tilaus liittyy jouluun. Minuun otti yhteyttä legendaarinen runoilija Tytti Issakainen, joka oli kirjoittanut teoksen, joka vie lasten silmin joulun tapahtumiin. Teos sai nimekseen ’Hei joulu!’ ja sen ensiesitys on joulukuun alussa Turun Tuomiokirkossa. Siitä tulee todella kiva kokonaisuus, jota voi käydä katsomassa vaikka koko perheen kanssa ja jossa on monta onnistunutta jouluista laulua. Olen siitä tosi iloinen ja innoissani, kun sitä tekemään on vielä saatu hieno porukka, esimerkiksi sovitukset tekee muusikko Timo Lehtovaara. Teoksen ideana on, että sitä voi jatkossa toteuttaa vaikka lapsikuoron kanssa missä vaan!

Tällaista on tulossa, jos Herra suo ja avi sallii! Tulkaa taas moikkaamaan, jos sopiva tilanne tai keikka tulee! Muistakaa, että korona loppuu, mutta armo pysyy!

Kangasalla 28.8.21