Viime vuosi oli musiikkirintamalla melko vauhdikasta aikaa. Monenlaista uutta musiikkia näki päivänvalon, mutta jotain uuttakin on työn alla ja suunnitelmissa.

Aivan ylivoimaisesti suurin ilonaihe minun syksyssäni oli se, että monen rakastaman Ylistys-CD sai vihdoin jatkoa, kun syyskuussa julkaisimme uuden Häikäisevän kirkas -CD:n! Levy on saanut upean vastaanoton ja ihan käsittämättömän paljon olen saanut siitä ylistävää palautetta. Suuri osa kiitoksista saakin mennä suoraan levyn toteuttaneelle tiimille, joka väänsi levyä yli puoli vuotta armoitetun muusikon Make Perttilän johdolla. Omat tyttärenikin Henna ja Heidi ovat levyllä mukana Mirkan, Kallen ja muiden huippulaulajien kanssa. Joku sanoikin, että ”tämä levy on, Pekka, sun kaikkien aikojen paras…” No, en tiedä uskaltaisko ihan niin sanoa, mutta olen siitä äärettömän onnellinen, että se on nyt valmis ja koko kansan kuunneltavissa!

Monet ovatkin kyselleet tuon levyn laulujen nuotteja, jotta voisivat niitä itse tai seurakunnissa laulaa. Sellaisia hyviä uutisia minulla on, että julkaisen keväällä uuden neliäänisen kuoronuottikirjan, jossa on yhteensä 100 laulua! Siinä on tietenkin mukana myös nämä uuden levyn laulut. Edellisestä kuorokirjasta ’Syttyköön sydämiin’ onkin ehtinyt vierähtää jo viisitoista vuotta.

Toinen viime syksyn uutuus oli se, että saimme eestiläisten ystävien kanssa valmiiksi Huippuhauskan Solina -lastenlevyn eestiläisen version Taevaisa peopesal. Onpa kerrassaan hauskan kuuloisia käännöksiä ja iloista meininkiä!

Tänä keväänä olisi tarkoitus julkaista, jos Herra suo, Nordic Praise -CD:n hebreankielinen versio yhdessä ICEJ-järjestön kanssa. Sen äänityksiä aloitettiin jo loppusyksystä ja työtä on jatkettu nyt keväällä. Sama levy julkaistiinkin viime kesänä Radiolähetysjärjestö Sansan kanssa farsinkielellä ja pari vuotta sitten arabiaksi! Farsihan on Iranin virallinen kieli ja sitä sitä ymmärretään hyvin myös Afganistanissa. Tuota levyä oli kauan odotettu ja kyselty, koska Suomessakin on niin paljon afgaanipakolaisia. Hienoa työtä on tehnyt iranilainen muusikko Gilbert Hovsepian ystävineen Kaliforniassa. Kaiken lisäksi taustaraidoilla soivat siellä täällä myös iranilaiset etnosoittimet. Jos lähipiirissäsi on iranilaisia tai afgaaneja, tässä olisi hieno mahdollisuus viedä evankeliumia heille musiikin kautta! Moni suomalainenkin on kertonut, että levyä on hauska kuunnella, vaikka kieltä ei osaisikaan.

Viime vuonna ilmestyi tuo sama Nordic Praise -levy unkarinkielisenä versiona, jonka sain käteeni Exitin Unkarin kiertueella viime kesänä. Levy sai nimen ’Északi Fény’ (=Pohjoisen valo) ja sen toteutti Pilisin luterilaisen seurakunnan kuoro Izsóp. Nordic Praise-CD on muutenkin edelleen yksi meikäläisen eniten myytyjä levyjä ja uskallan sitä suositella yhä! Käypä katsomassa laulusta julkaistu ”The Name Above All Names” ja jos sinulla on ulkomaisia ystäviä, pistä heillekin! Tästä se löytyy: 

https://youtu.be/qwEKLKnzLBM

Äänitteiden osalta tulevaisuus on tällä alalla melkoinen kysymysmerkki, sillä digitalisoituminen tuo omat ongelmansa ja haasteensa. Moni ennustaa sitä, että jatkossa ei levyjä pysty enää julkaisemaan, koska ihmiset tulevat käyttämään yhä enemmän digikanavia musiikin kuuntelussa. Katsotaan, mitä aika tuo, mutta joka tapauksessa musiikkia tarvitaan aina ja ennen kaikkea evankeliumia! Monenlaisia musiikillisia ideoita on mielessä yhä ja kai ne kanavat sitten löytyvät ja ovet avautuvat jatkossakin. Ainakin EtCetera-kuoron kanssa ollaan kaavailtu jonkin sortin iloista äänitettä kenties jo tänä vuonna, jos Herra suo!

Se täytyy varmaan vielä iloiten todeta, että tuo meikäläisen viime vuonna kirjoittama Keikkamiehen hartauskirja pääsi mukaan vuoden kristillinen kirja -kilpailun finaaliin! Voittoa emme saaneet, mutta kovasti siitä on pidetty! Jos tykkäät lukea, hankipa se eepos käsiin ja pääset mukaan jännittäville reissuille! Moni on kokenut kirjan rohkaisevana ja koskettavana.

Katsotaan, mitä uusia ideoita ja uusia lauluja tämä vuosi tuo tullessaan!