Viime vuosi ja syksykin oli musiikkirintamalla aika kiireistä aikaa. Tämä kevät sen sijaan pysäytti kaiken kerralla. Eniten se kosketti varmaan EtCetera -kuoroa, jonka levyä väännettiin tarmolla tammi-helmikuussa muusikko Antti Vuoren johdolla. Levystä tuli varmaan kuoron historian paras ja innolla valmistelimme sen julkistamista ja kiertuetta huhtikuussa. Kiertuetta ei koskaan koronan takia järjestetty, mutta kaikesta huolimatta Näitä aikoja varten -CD on julkaistu ja sitä saa kristillisistä kirjakaupoista ja keikoilta. Radio Deissä laulut ovatkin soineet ilahduttavan paljon. YouTubesta kannattaa käydä katsomassa kuoron hauskaa musiikkivideota levyn avausraidasta Syty ja pala.

Korona iski myös Exitiin sen verran lujaa, että käytännössä bändillä on ollut vuoden keikkatauko. Emme ole sitä kuitenkaan ihan laiskotellen viettäneet, vaan työn alla on levyllinen uusia biisejä, joita työstetään tässä alkusyksyn aikana. Pientä esimakua nähtiin Toivon säteitä konsertissa, jossa bändi esitti Jari Levyn kappaleen Puusepän poika.

Samassa konsertissa Exit teki myös leppoisan videoversion vanhasta laulusta Jälkeen, joka kannattaa käydä myös kuuntelemassa.

Siinä onkin pari todistetta, että bändi on yhä koronasta huolimatta voimissaan ja pian siitä kuullaan toivottavasti lisää!

Siinä onkin tämän koronavuoden uutuuslevyt. Muutaman uuden laulun tein myös Seinäjoen lasten mahtikuorolle Solinalle, joka on menossa myös studioon ja kai sieltä ennen joulua uutta, pirteää lasten musiikkia on tulossa.

Uusia levyjä odotellessa kannattaa vielä käydä kuuntelemassa noita viime vuosien uutuuksia, joista vielä esittelen tuoreimmat. Viime syksynä julkaistiin vihdoin monen odottama Gospel Gentlemen -CD yhdessä Jaakko Löytyn ja Petri Laaksoen kanssa!!! Alunperin sitä tosiaan ei edes uskallettu suunnitella, mutta sen verran levyä keikoilla kyseltiin, että lopulta päätettiin loppukesästä mennä Sami Aspin studioon Akun Tehtaalla.

Marraskuussa ilmestyi myös Nordic Praise -CD:n hebreankielinen versio Mighty, joka tehtiin yhdessä ICEJ-järjestön kanssa. Levy äänitettiin Israelissa laulaja Vesna Bühlerin johdolla ja hienosti hebrea soi myös näissä lauluissa! Levylle tuovat väriä Israelin etiopialaiset nuoret sekä messiaanisen koulun lapset.

Tuorein nuottijulkaisuni on viime huhtikuussa ilmestynyt uusi nuottikirja Anna sydäntemme soida, jossa on 100 laulua kuoroille. Edellinen vastaava kirja ’Syttyköön sydämiin’ ilmestyi jo vuonna 2003, joten oli jo aikakin saada jotain uutta. Kirjasta löytyy vihdoin nyt myös ne uuden Häikäisevän kirkas -CD:n laulut, joita tosi moni on kysynyt.

Tietenkin täytyy vielä mainita Häikäisevän kirkas -CD, joka viimeisen parin vuoden aikana onkin ehdottomasti ollut kaikkein tykätyin ja suosituin äänite, joita olen tuottanut! Se on muutenkin varmaan yksi meikäläisen elämän ja uran hienoimpia levytyksiä. Moni onkin kysynyt, tuleeko siitä versiota englannin- tai jollain muulla kielellä. Kaikki levyn laulut on jo käännetty englanniksi, mutta sen pitemmälle ei ole uskallettu ajatella. Ehkä pisimmällä ollaan Eestissä, jossa levyn eestinkielinen versio on suunnitteilla ehkä jo tänä vuonna. Katsotaan, mitä aika tuo ja mikä on tarkoitus!

Sellainen erikoinen uutinen täytyy muuten kertoa, että ne vanhat, ihanat ’Hiljaisuuden laulut’ saattavat ilmestyä lähivuosina myös japanin kielellä. Maassa tunnettu kristitty laulajatar Miki Ozawa on ottanut laulut työn alle ja jatkossa kuullaan, miten asiat etenevät.

Lopuksi voisi sen vielä kertoa, että tuo meikäläisen viime vuonna kirjoittama ’Keikkamiehen hartauskirja julkaistaan nyt keväällä myös äänikirjana! Aika monta iltaa sitä luinkin meidän omassa saunakammarissa yön pimeinä tunteina…