Viime vuosi ja syksykin oli musiikkirintamalla aika kiireistä aikaa. Monenlaista laulua ja prokkista näki päivänvalon, mutta eteenpäin tekee elävän mieli ja jotain uuttakin on taas työn alla. 

Viime syksynä julkaistiin vihdoin monen odottama Gospel Gentlemen -CD!!! Alunperin sitä tosiaan ei edes uskallettu suunnitella, mutta sen verran levyä keikoilla kyseltiin, että lopulta päätettiin loppukesästä mennä Sami Aspin studioon Akun Tehtaalla. Kauniin karheita ja leppoisia tunnelmia sillä levyllä onkin. Odotetuimpia olivat varmaan ne ’Vain elämää’ -hengessä tehdyt versioinnit toisten kappaleista! Levyllä on myös yksi uusi, kiertueella yhdessä Jaakon ja Petrin kanssa tehty laulu! Sen lisäksi julkaisin itsekin levyllä yhden aivan uuden kappaleen!

Marraskuussa ilmestyi myös Nordic Praise -CD:n hebreankielinen versio, joka tehtiin yhdessä ICEJ-järjestön kanssa. Levy äänitettiin Israelissa laulaja Vesna Bühlerin johdolla ja hienosti hebrea soi myös näissä lauluissa! Levylle tuovat väriä Israelin etiopialaiset nuoret sekä messiaanisen koulun lapset. Toivottavasti levy saa olla siunauksena tuolle Jumalan kansalle, joka elää aika tiukassa tilanteessa tänä päivänä. Tämän levyn myötä tulee jatkoa noille aikaisemmille arabian- ja farsinkielisille äänitteille siellä Lähi-Idässä. Ehkä nämä laulut voivat myös toimia ikään kuin rauhan kyyhkyinä tuolla tulenaralla alueella.

Tuorein nuottijulkaisuni on viime huhtikuussa ilmestynyt uusi nuottikirja ’Anna sydäntemme soida’, jossa on 100 laulua kuoroille. Edellinen vastaava kirja ’Syttyköön sydämiin’ ilmestyi jo vuonna 2003, joten oli jo aikakin saada jotain uutta. Kirjasta löytyy vihdoin nyt myös ne uuden Häikäisevän kirkas -CD:n laulut, joita tosi moni on kysynyt. Luulenpa, että siinä teoksessa on monelle kuorolle laulamista pitkäksi aikaa! 

Nyt täytyy paljastaa, että aivan uuttakin musiikkia on keväälläkin tulossa, sillä meidän ihana ja energinen EtCetera- kuoro on mennyt studioon ja sieltä on tulossa ulos huhtikuussa kuoron seitsemäs oma äänite! Tuottajana toimii musiikin monitoimimies Antti Vuori, jonka tarkan silmän alla työ tehdään. Lisäksi saimme laulupuolen tuottajaksi taitavan laulupedagogin Jaana Turusen, jolla on taito lauluporukasta houkutella irti sen kaikki se osaaminen, mitä sieltä löytyy. Hienoja kuorotunnelmia on siis luvassa! Myös kuoron musiikkivideosta ollaan puhuttu, mutta katsotaan, onko siihen jatkossa mahdollisuuksia ja rahkeita.

EtCeterakin oli mukana myös hienolla ’Häikäisevän kirkas’ -CD:llä, joka viimeisen parin vuoden aikana onkin ehdottomasti ollut kaikkein tykätyin ja suosituin äänite, joita olen tuottanut! Se on muutenkin varmaan yksi meikäläisen elämän ja uran hienoimpia levytyksiä. Moni onkin kysynyt, tuleeko siitä versiota englannin- tai jollain muulla kielellä. Joitain lauluja on toki käännetty, mutta sen pitemmälle ei ole uskallettu ajatella. Ehkä pisimmällä ollaan Eestissä, jossa levyn eestinkielinen versio on suunnitteilla ehkä jo tänä vuonna. Katsotaan, mitä aika tuo ja mikä on tarkoitus!

Sellainen erikoinen uutinen täytyy muuten kertoa, että ne vanhat, ihanat ’Hiljaisuuden laulut’ saattavat ilmestyä lähivuosina myös japanin kielellä. Maassa tunnettu kristitty laulajatar Miki Ozawa on ottanut laulut työn alle ja jatkossa kuullaan, miten asiat etenevät. Itseäni ajatus lämmittää todella.

Tässä kohtaa täytyy kyllä mainita yksi hienoimmista musiikkivideoista, joita olen koskaan saanut olla tekemässä. Tyttäreni Heidi Simeliuksen kanssa äänitimme ennen joulua uuden joululaulun ’Ikiaikojen taa’, josta teimme myös Antti Vuoren ohjauksessa upean videon. Heidin tulkinta on uskomattoman hieno, näin uskallan sanoa, vaikka isä olenkin… Vaikka joulu onkin jo ohi, käykääpä vielä virittäytymässä joulun tunnelmiin ja kuuntelemassa tuo kappale osoitteesta: 

https://youtu.be/wmpajFyxkVE

Vaikka äänitteiden osalta tulevaisuus on digitalisoitumisen takia kieltämättä tällä alalla melkoinen kysymysmerkki, silti lauluja ja levyjä yhä uskalletaan tehdä. Itsekin aion lauluja kirjoittaa ja julkaistakin niin kauan kuin se vain on mahdollista. Joka tapauksessa musiikkia tarvitaan aina ja ennen kaikkea musiikkia, jossa on evankeliumia!

Niin, digitalisoitumisesta puheen ollen täytyy varmaan vielä polleana todeta, että tuo meikäläisen viime vuonna kirjoittama ’Keikkamiehen hartauskirjajulkaistaan nyt keväällä myös äänikirjana! Aika monta iltaa sitä luinkin meidän omassa saunakammarissa yön pimeinä tunteina…