Tämän syksyn ehdoton ykkösjuttu minun osaltani on uusin levyni, joka sai nimekseen ehkä hiukan mystiseltä kuulostavan ’RAUTALANKA-AUTOT’. Koronan keskellä oli aikaa kaivaa pöytälaatikkoon kertynyttä materiaalia ja laulun raakileita, joista kokosin tämän urani viidennen soololevyn. Mukana on useita hyvinkin henkilökohtaisia lauluja, eri ihmisille omistettuja sekä muuten vaan jossain erityisessä tilanteessa syntyneitä kappaleita. Esimerkiksi nimikappaleen kirjoitin omalle pikkuveljelleni. Meininki on sellainen puoliakustinen ja leppoisasta tunnelmasta pitävät huolen monet Sami Aspin studiolla vierailleet hienot soittajat. Samin lisäksi heistä voisi mainita esim. Mikko Löytyn, Jani Auvisen ja Jari Levyn. Kuuntele!

Ehkä voisi mainita sellaisen jännän yksityiskohdan, että japanilainen kristitty laulaja Miki Ozawa julkaisi kesällä levyllisen suomalaisia hiljaisuuden lauluja japanin kielellä. Tällaiset yhteistyöprojektit ovat todella innostavia ja mielenkiintoisia. Niitä onkin vuosien aikana kertynyt aika monta ja aika monella kielellä!

Vanhemmista julkaisuista nostan vielä esiin muutaman. Viime vuonna ilmestyi Exitin uusi, hieno levy KELLONSOITTAJA, joka kannattaa ehdottomasti hankkia tai muuten kuunnella. Viime syksynä julkaisin myös uuden Keikkamiehen hartauskirjan teemalla IHMEJUTTUJA. Jos et ole vielä lukenut, ei kun tartut kirjaan ja luet! Kirja on täynnä lyhyitä, koskettavia ja rohkaisevia tarinoita matkan varrelta, kommelluksia ja pieniä ihmeitä. Paljon olen kirjasta hyvää palautetta saanut. Myös EtCeteran uusi levy ’NÄITÄ AIKOJA VARTEN’ on ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen ja yhä vielä haluan hehkuttaa ’HÄIKÄISEVÄN KIRKAS’ -äänitettä, joka varmasti on yksi elämäni parhaita…

Niin, jos et ole vielä nähnyt keväällä Ukrainan tueksi julkaistua videota ’HE EIVÄT KOSKAAN SYDÄNTÄMME SAA’, käy ihmeessä katsomassa:

https://youtu.be/NRWvgCxfEKI.

Tällaista on siis tarjolla nyt. Tulevaisuudesta on hankala mitään sanoa, mutta ainakin uutta nuottikirjaa olen koronan aikana pikkuhiljaa koonnut ja eiköhän se saada julkaistua ensi vuonna, jos Luoja suo.

Kangasalla 12.9.22 AD