Tämä vuosi on merkinnyt musiikkirintamalla melko vauhdikasta aikaa. Monenlaista musiikkia on nähnyt päivänvalon ja monenlaista uutta on työn alla ja suunnitelmissa.

Ihan ensimmäiseksi minulla on ilo kertoa, että monen rakastaman Ylistys-CD on vihdoin saamassa jatkoa! Näitä uusia ylistyshenkisiä lauluja olen kirjoitellut pikkuhiljaa viime vuosien aikana ja nyt on kasassa sen verran, että aika oli kypsä mennä studioon. Armoitettu muusikko Make Perttilä muusikkoystävineen on ahkeroinut laulujen kimpussa jo vuoden alusta alkaen ja vähitellen sieltä on alkanut kuulua hyviä uutisia ja todella hienoja tunnelmia. Omat tyttärenikin Henna ja Heidi ovat levyllä mukana Mirkan, Kallen ja muiden huippulaulajien kanssa. Tämä levy saa nimen Häikäisevän kirkas ja se julkistetaan syyskuussa kahdessa konsertissa, Keravan helluntaiseurakunnassa 8.9. sekä Temppeliaukion majataloillassa 9.9. Sen lisäksi julkaisukeikkoja ovat majatalokiertueen illat 14-16.9. Valkeakoskella, Joensuussa ja Mikkelissä. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja laulamaan!

Alkukesästä julkaisin yhteistyössä Radiolähetysjärjestö Sansan kanssa Nordic Praise-CD:n farsinkielellä! Sehän on Iranin virallinen kieli ja sitä sitä ymmärretään hyvin myös Afganistanissa. Levylle valikoitui kymmenen kappaletta ja tunnelma on paikoin varsin itämainen. Tuota levyä on kauan odotettu ja kyselty, koska Suomessakin on niin paljon afganistanilaisia pakolaisia. Hienoa työtä on tehnyt iranilainen muusikko Gilbert Hovsepian ystävineen Kaliforniassa. Kaiken lisäksi taustaraidoilla soivat siellä täällä myös iranilaiset etnosoittimet. Jos lähipiirissäsi on iranilaisia tai afgaaneja, tässä olisi hieno mahdollisuus viedä evankeliumia heille musiikin kautta! Moni suomalainenkin on kertonut, että levyä on hauska kuunnella, vaikka kieltä ei osaisikaan.

Toinen uutuus on tuo sama levy unkarinkielisenä versiona, jonka sain käteeni Exitin kiertueella heinäkuussa. Levy sai nimen ’Északi Fény’ (=Pohjoisen valo) ja sen toteutti Pilisin luterilaisen seurakunnan kuoro Izsóp, jota johtaa Ildigo Jansik. Heidän kanssaan ollaan yhteistyötä tehty jo vuosikymmeniä, sillä Unkarissa arvostetaan paljon suomalaisista musiikkia. Tämä levy on itse asiassa aika tarkka versio suomenkielisestä Ylistys-CD:stä, joten jonkin verran on eroa näiden kahden levyn kesken. Hienoa meininkiä löytyy tältäkin äänitteeltä kuten myös osaamista ja  intoa.

Nordic Praise-CD on edelleen yksi meikäläisen eniten myytyjä levyjä ja uskallan sitä suositella yhä! Sitä onkin levinnyt maailmalle jo lähes 15.000kpl, mikä on näinä aikoina hieno määrä. Viime vuonna muuten julkaisimme kauniin musiikkivideon laulusta ”The Name Above All Names”. Käypä katsomassa ja jos sinulla on ulkomaisia ystäviä, pistä heillekin! Tästä se löytyy:

https://youtu.be/qwEKLKnzLBM

Muutenkin vuosi on ollut täynnä monenlaista uutta. Yllätin monet ja ennen kaikkea itseni sillä, että synttärijuhlieni merkeissä en julkaissutkaan musiikkia, vaan kirjan! Monta kertaa on joku tullut keikan jälkeen ehdottamaan, että minun pitäisi kirjoittaa ylös ne monet keikkatarinat, joita tulee laulujen lomassa kerrottua ja julkaista niistä kirja. Viime vuoden keväällä sainkin inspiraation alkaa niitä salaa iltaisin kirjoitella ja vähitellen homma repesi käsistä ihan kunnolla kunnes lopulta tarinoita oli kasassa kokonaista 100 kappaletta. Ne ovat kertomuksia monenlaisista merkillisistä kohtaamisista, hassuista kohelluksista, rukousvastauksista, jännittävistä tilanteista eri puolilla maailmaa ja ennen kaikkea siitä, miten Jumala johdattaa ihan keskellä arkeakin. Annoin kirjalle nimen MULLAN MAKUA, TAIVAAN TUOKSUA – Keikkamiehen hartauskirja. Kirja julkaistiin tämän vuoden tammikuussa. Jos tykkäät lukea, hankipa se eepos käsiin ja pääset mukaan jännittäville reissuille! Moni on kokenut kirjan rohkaisevana ja koskettavana.

Kaikkia tulevaisuuden suunnitelmia en paljasta, mutta sen verran voin kertoa, että kesän aikana olen vääntänyt puhtaaksikirjoittajan kanssa uutta neliäänistä kuorokirjaa, joka näillä näkymillä julkaistaan vuodenvaihteen jälkeen. Edellisestä kuuorokirjasta ’Syttyköön sydämiin’ onkin jo ehtinyt vierähtää jo viisitoista vuotta. Nuoteista puheen ollen täytyy vielä muistuttaa, että Exit julkaisi myös 30-vuotisjuhlien tiimoilta kaksi EXIT -laulukokoelmaa, joihin on koottu bändin historian kaikki laulut. Niissä kahdessa hienossa kirjassa riittää kyllä laulamista ja kitaramiehille treenaamista!

Äänitteiden osalta tulevaisuus on tällä alalla melkoinen kysymysmerkki, sillä digitalisoituminen tuo omat ongelmansa ja haasteensa. Moni ennustaa sitä, että jatkossa ei levyjä pysty enää julkaisemaan, koska ihmiset tulevat käyttämään yhä enemmän digikanavia musiikin kuuntelussa. Katsotaan, mitä aika tuo, mutta joka tapauksessa musiikkia tarvitaan aina ja ennen kaikkea evankeliumia! Monenlaisia musiikillisia ideoita on mielessä yhä ja kai ne kanavat sitten löytyvät ja ovet avautuvat jatkossakin. Ainakin EtCetera-kuoron kanssa ollaan kaavailtu jonkin sortin iloista äänitettä kenties jo ensi kevääseen, jos Herra suo!

Kuten näette, melkoista haipakkaa tämä meikäläisen muusiikkityö on. Niin kauan mennään kun pysytään nuorina ja Taivaallinen Työnantaja lähettää!!